27 Temmuz 2010 Salı

Wanted - Dead or Alive (Blog Yazarı - Kardeş Bloglar)

Evet, arkadaşlar başlığı öyle abukça açtığıma bakmayın, bu aralar çok One Piece seyrettiğimden oldu o biraz.

Espada et Pugnax olarak açılım yapıp (zaten bu açılımlar da moda oldu bi tane de biz yapalım yani) , yazar alınımına gitmeye karar verdik. Henüz çok büyük ve kapsamlı olmadığımız için alacağımız kişi sayısı sınırlı olacak Bunu yapmaktaki amacımız hem düşüncelerini özgürce paylaşabilme fırsatı verme hem de blogumuzdaki konu çeşitliğine farklı kişileri de ekleyerek daha da arttırabilmektir. Şimdi aradığımız şartları yazayım.

Ayrıca sadece blog yazarları değil, takip ettiğimiz bloglar-sitelere e de ekleyecek kardeş bloglar da arıyoruz. Bir nevi link değişimi gibi bir şey, onun da şartlarını yazayım devamında...








Blog Yazarı Olmak İçin Aradığımız Şartlar

- İnsan olmak : Maalesef hayvanları (kedi, kuş, köpek, tavuk) ve hayvan gibi davranan insanımsıları almıyoruz almayacağız.

- Okuma-yazma bilmek : Ee yani bu da gerekli şimdi ne yalan söyleyeyim. Adı üstünde Blog Yazarlığı

- İmla kurallarına uymak : Tamamdır, burası akademik , makale ciddiyeti gerektiren bir yer değil de, burada  "bughünn Chok gusshel sHeyLr yapthm" tarzı yazmalar filan kattiyen kabul edilemez. Cümlelerini noktayla bitirip, bir sonraki cümleye büyük harfle başlayacak, göz zevkimizi bozmamak için paragraf kullanacak ve tabi internetin getirdiği bir yükümlülük olan noktadan sonra boşluk bırakmak yazı yazarken uyulması gereken kurallar.

- Yazıların Kendi Düşünceniz Olması : Hani başka bir blogtan veya siteden adamın yazısını alıp aynen kopyalayıp kendi yazınmış gibi yazmak pek uygun düşmez ( Fakat Alıntı olarak belirtilirse olur bak) yazdıklarınızın iyi veya kötü olmasının pek (hatta hiç) önemi yok. İyi yazarlık veya kötü yazarlık diye bir şey de söz konusu değil. Özgürce ve özgünce yazabilmek önemli.

- Troll, Troll özentisi, Kendine Hayrı Olmayan Biri Olmamak:  Troll, trollümsü lamerler trollük yapmak istiyorlarsa aradıkları yer burası değil. Neresi olduğunu ise böyle birisiyse gayet iyi biliyordur.

Bu şartlara uyan, uymasa da uydururum ben kendimi diyen varsa Hakkımızda bölümündeki iletişim adresinden bana ulaşabilirler.

Kardeş Blog içinse:

- Öyle kan kardeşliğine, süt kardeşliğe falan gerek yok, sadece takip ettiğimiz bloglar kısmına bizi ekleyebilecek,

- Başka da pek bir şey yok aslında, destek çıkabilecek diyeceğim de neyin desteği bloglar arası bağlantı işte (Ömer Üründül üstadı burada kulağını çınlatıyoruz, saygıyla önünde eğiliyoruz)

- Bunun ulaşımı için de hakkımızda bölümü.

Kolay gelsin.......

1 yorum: