25 Temmuz 2010 Pazar

French Press nasıl yapılır?

Efendim öncelikle french press dediğimiz resimdeki gibi bir alettir, manuel-elle- çalışır. Kahve yapmanın en güzel ve zevkli yollarından biridir.

İhtiyacınız olan malzemeler:
1 adet french press
yeteri kadar orta çekilmiş kahve
sıcak su
1 adet tahta kaşık



Yukarıdaki koşullar tamamlandığında kahvemizi yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak soğuk suyu ısıtmalıyız. Su hazır olunca yaklaşık bir dk kadar bekletmeliyiz, kaynamış su kahveye atılmaz. Bu sırada yaklaşık 5 çay kaşığı orta çekilmiş kahveyi french press'in içine atın. Su ilave etmeden elinizde yarım dakika kadar harmanlayın. Bu işlem kahvenizin hava almasını sağlayacaktır. Su kahveye atılacak kıvama geldiğinde suyu boşaltın. Tahta kaşığınızı elinize alın ve 10 sn kadar karıştırın. Bu işlem kahvenin her noktasının su ile buluşmasını sağlar. Bütün bu süreçten sonra süzgeçi aletin tepesine geçirin ve 3-4 dk kadar bekleyin. Sonra da yaklaşık 2 dk kadar süre içerisinde tabana ulaşına kadar süzgeçin üstüne bastırın. Kahveniz hazır, afiyet olsun.

Not: Kahveniz olurken bardağı su ısıtıcınızın kapağını açarak oraya yerleştirirseniz kahvenizi daha uzun süre sıcak tutabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Tahta kaşığı elime aldım. Sonra napıcaktım?

    YanıtlaSil