2 Temmuz 2010 Cuma

S.S.S

Aslında bu SSS olayı tamamiyle insanın şizofrence kendisine başkaları soruyormuşcasına sorular sorup sonra bunları bir güzel cevaplaması, yani aslında bunları kimsenin sorduğu filan yok ama oldu da sorarsa diye böyle bir başlık açma gereği duydum.


Soru: Ya bu blogu ne diye açtınız şimdi?
Cevap: Uğraşacak bir meşgale bulalım dedik, evde boş boş oturuyorduk, arada buraya gelip iki satır bir şeyler karalıyoruz, ha yine boş boş oturuyoruz bir değişiklik yok ama olsun.

Soru: Ortada zibilyon tane blog var, sizin onlardan ne farkınız, ne üstünlüğünüz var ki?
Cevap: Valla hiç bir farkımız hele hele hiç bir üstünlüğümüz yok. Zaten bu blog işinde çok başarılı olmak, "lan o değil de bir blog var espada et pugnax çok kral yazıyorlar girip okuyun" dedirtmek gibi bir amacımız yok. Tek derdimiz bir şeyler paylaşabilmek ve iyi bildiğimiz konularda da elden geldiğince bilgi vermek.

Soru: Peki biraz yazacaklarınızın içeriğinden bahsedin. Ne tür konular ağırlıkta olacak?
Cevap: Genellikle sol taraftaki menüdeki kategorilerle ilgili konular olacak/olmakta. Ama kişiselliğin ön planda olduğu bir blog olduğu için en çok kişisel bölümünde yazılar olur diye tahmin ediyorum. Yine de giren şöyle hepsine göz atsın beğendiğini okusun.

Soru:  Neden tek bir konuya yoğunlaşmadınız, internetteki blogların hemen hepsi bir veya bir kaç
konuya yoğunlaşmış, altından kalkabilir misiniz?
Cevap: Valla kendimizi bir kaç konuya sıkıştırmak bizim açımızdan çok zor olurdu, bu yüzden biz de çok konuya elimizden geldiğince yer vermeye çalışacağız bunun okunurluğumuzu azaltacağını çok iyi bilsek de böyle devam edeceğiz, ayrıca altından kalkamazsak da kalkamamış oluruz, sonuçta buraya yazılanlar tamamen kişisel düşünceler.

Soru: Ya bu yazılarınızdaki İspanyolca ve Latince kelimeler, sözler filan ne ki? Sağ tarafa da "İspanyolca, Latince" cümleler yazmışsınız, ne demek olduğu da yazmıyor?
Cevap: Ben (primera espada) İspanyolcaya, pugnax da Latinceye ilgi duyuyor. (Hatta kendisi öğrenmeye de başladı böyle pratik yapıyor). Ben ise öğrenmeye henüz başlamadım (başlar mıyım orası bile meçhul) ama ne yalan söyleyeyim Google Translate kullanarak bir takım Türkçe kelimeleri, İspanyolcaya çevirtip bunları paylaşmak çok hoşuma gidiyor.

Soru: Bu blogta sadece ikiniz mi yazacaksanız, başka kimsenin yazabilmesi mümkün mü?
Cevap: Daha önce de dedim, yazmak isteyen arkadaşlar başvurdukları takdirde aramıza katılabilir, blogumuzda yazabilir. Maksat çeşit olsun, farklılık olsun. Yoksa ikimiz de ayrı ayrı bloglar açıp oralarda yazabilirdik ama tek bir kişinin görüşlerini içeren, daha sıradan bir blog olurdu bu. Daha sonra  katılma şartlarını ve bir takım başka duyurular içeren bir duyuru başlığı açacağım.

Soru: Neden  kişisel bilgilerinizi pek paylaşmıyorsunuz? İnsan okuduğu, takip ettiği kişinin kim olduğunu bilmek ister.
Cevap: Belirli bir nedeni yok, ama internet denen yer sadece bize suni, güvenilir olmayan, yalan bir yer gibi geldiğinden buradayken nicklerimizin arkasına saklanmak işimize geliyor. Zaten gerçek hayatta sahip olduğumuz bir kimlik var ve bu kimliğe uygun bir şekilde yaşama zorunluluğu var, bari internetteyken bu kimliği kısmen bırakıp gerçek hayattta sahip olma şansımızın olmadığı geçici bir kimliğe sahip oluyoruz.

Soru: Ee o zaman yazdıklarınızın çoğu gerçek değil, bir çoğu atmasyon şeyler?
Cevap: Kesinlikle hayır çoğu hatta %97si falan (küsüratlı sayı verdim salladığım anlaşılmasın diye)  yaşadıklarımızın, bilgilerimizin, duygularımızın, hissiyatlarımızın birer yansıması. Zaten yalan yanlış şeyler yazabildiğimiz bir sürü platform var, burada yazdıklarımızın çoğu gerçek sadece kullandığımız isimler filan gerçek olmayabilir. Ayrıca burayı takip edip de gerçekte kim olduğumuzu bilen bir sürü tanıdığımız var. Onlara da duygu ve düşüncelerimizi bu platformdan iletmekteyiz.

Soru: Sorular biraz zorladı galiba neyse bitiyor, bu nicklerinizin anlamı ve hikayesi nedir acaba?
Cevap: Şimdi öyle büyük, derin anlamları yok maalesef.

"Primera"; İspanyolcada birinci demek (gerçi feminendir primera, masküleni primerodur) "Espada" ise yine İspanyolca kılıç demek. Bunun olayı da Bleach'te Starrk(en sevdiğim karakterlerden biri) bir Espada(kötülerin tarafında yer alan 10 tane savaşçı diyeyim üstün körü olarak) ve espadaların güç sıralamaları var ve sıralamalarını açıklarlarken de İspanyolca açıklarlar, Starrk da birinci ve kendisinin sırasını "Primera'yım ben" diye açıkladı. Ben de hem en sevdiğim karakter hem de karizmatik kelimeler diye bunu nick olarak seçtim bir de farklılık olsun dedim daha önce daha çok "hipernova" kullanırdım şimdi ise bu blogta bunu kullanmaktayım.

"Pugnax" ise Latincede kavgaya düşkün demek ve bunun seçimi nickin sahibi tarafından tamamiyle sözlükten hoşuna giden bir kelimeyi seçmesinden ibaret. (Bir nevi Dadaistçe işte)

"et" de ve anlamına gelmekteymiş. Espada ve Pugnax olsun diye blogun ismi böyle değişik bir hibritten meydana geldi.

Soru: Başka soru aklıma gelmiyor, kolay gelsin. İyi çalışmalar.
Cevap: Sağolasın değerli okuyucu, sana da iyi okumalar. "Öpt, kib bye" (şunu yapmasam olmazdı yine)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder