5 Ağustos 2010 Perşembe

Diploma Al(ama)mak

El Vocablo del Dia'da bu kelimeyi görünce bu konu hakkında yazasım geldi. Bir lise diploması için 40 lira istemek. Sonra başka okullar 100'den başlıyor istemeye falan fişman diyerek aslında indirim yaptık fikrini yerleştirmeye çalışmak -tabi o okulların hangi tür okullar oldukları mesela bir özel okul olup olmadığı konusunda bir bilgi yok- yani Inception'da bile millet anca üçüncü, dördüncü rüyada fikir yerleştirebilirken müdür yardımcısı resmen ayıkkene bize böyle olduğu fikrini yerleştirdi.

Bu ülkede paran yoksa diplomanı bile alamazsın kardeşim, şikayet filan edeceksin işte o zaman sike sike verecekler ama yapamıyorsun okuluna bunu. Yazık bir de o gün oradan oraya gönderip durmaları daha okul kapanırken okula nasıl  köhne bir bürokrasinin yerleştiğinin göstergesi.

Eee tabi şu an fikir kafama yerleşti o yüzden diğer okullarda -düz liselerde bile- buna yakın bir para istenildiğini zannetmekteyim, bırakın böyle zannedeyim, şimdi x kişisi gelip "Ya, sizi kazıklamışlar olm, biz beleşe aldık diplomaları" derse daha da üzücü olacak.

2 yorum:

  1. sonuna kadar "parasız" eğitim denen şey bu işte, çıkana kadar parasızsın.

    YanıtlaSil
  2. Parasız eğitim, valla hakkını veriyorlar parasız eğitimin. Bir de acındırıyorlar kendilerini yok böyleyiz yok şöyleyiz, şu durumdayız. Paraları ceplere indirip, rezalet zarar ettiren organizasyonlar düzenleyip sonra şu kadar borcumuz var diyorsanız bu bizi ilgilendirmez açıkçası.

    YanıtlaSil