16 Eylül 2010 Perşembe

Türkiye'den Nefret Etme Sebepleri 1 : Tek Tip Askerlik

Birazcık toplumsal ve sosyal konularda yazayım dedim, aslında Türkiye'nin nefret edilesi o kadar çok şeyi var ki tek tek yazmaya kalksam yıllar tutar ama son zamanlarda konuşulan 1-2 şeyden bahsedeyim dedim.

Biliyorsunuz genelkurmay başkanlığına Işık Koşaner geldiğinden beri "Tek tip askerlik"  kafalarda var. Nedir bu? Teoride Üniversite mezunuyla, üniversite mezunu olmayanı eşitlemek.

Görünürde doğru gibi vakat olay aslında, askere para ödemek istemeyen Türkiye her vatandaşa ayda cüzi bir miktar ödeyip, 1-2 ay verilen eğitimle asker yaparak ya bedavaya işinden gücünden alıkoyacak ya da daha da kötüsü 9 aylığına amatörce verilen eğitimle G.Doğu'ya sürüp "yok yere" telef olmasına neden olacak.

Profesyonel orduya neden geçilinmiyor diye sorulduğunda Işık Koşaner, "Mehmetçik yeter de artar bile" gibi akla mantığa uymayan bir açıklama yapmıştı.



Tabi anasını satayım 10000 tane profesyonel düzenli maaş alan adam almak yerine bir milyon  tane askeri eğitimden yoksun adamı daha da ucuza iş gücünden mahrum etme pahasına kullanmak daha kolay. Sonra şehit haberleri geldiğinde, "şehitler ölmez vatan bölünmez" , "her Türk asker doğar". Halkı askerlikten soğutmak suç olduğundan ötürü ağır konuşamıyorum ama anlıyorsunuzdur içimden ne düşündüğümü. Şu yasa geçene kadar koşa koşa askere gitmeye hazır birisiydim fakat kendi kendilerine beni ve bir çok kişiyi askerlikten soğutmayı başardılar.

Sırf 3-5 oy uğruna insanları mağdur etmek, sırf 3-5 kuruş kar etmek için profesyonelleşmeyip, 3 kuruşa insanlarımızı yitip gitmesine sebep olmak. Gerçekten üzücü, umarım yanılırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder